BEHEERDER BRANDMELD- EN ONTRUIMINGSINSTALLATIE

Dat brand een actueel thema blijft blijkt keer op keer uit de vele branden die er alleen al dit jaar zijn geweest: brand in een beddenzaak (18-02-2018), brand in Rotterdamse haven (20-04-2018), brand bij een zorginstelling (24-04-2018) etc. etc.

Wat minder bekend is, maar daarom niet minder belangrijk, is dat als in het Bouwbesluit is opgenomen (“eist”) dat je een brandmeldinstallatie moet hebben, je volgens de norm, de NEN 2654, tevens een Beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallatie nodig hebt.

In samenwerking met Dräger heeft PlusPort de training Beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallatie ontwikkeld (BBMI-OAI). De training wordt afgesloten met het landelijk erkende NIBHV examen.

Inhoud van de training is o.a.; de wettelijke basis, de onderdelen en techniek van zowel de brandmeld- als de ontruimingsalarminstallatie, de rol van de beheerder en de periodieke werkzaamheden door de beheerder. Het bedienen van de specifieke installaties maakt geen onderdeel uit van deze opleiding.

De training bestaat uit een e-learning, een klassikale dag inclusief lunch bij Dräger, het NIBHV boek ‘Beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallatie’ en het NIBHV examen voor € 225,- (2-daagse geheel klassikale opleiding ook mogelijk voor € 395,-).

https://gasmetendirect.nl/overige-trainingen/beheerder-brandmeld-en-ontruimingsalarminstallatie-bmi-oai/